What I seek is a permanent opening of possibilities.
— Foucault.

ONGOING PROJECT

ongoing

......

ongoing ......

La divisió entre natura i cultura ha estat un pilar fonamental en la nostra comprensió del món. No obstant això, aquesta separació rígida es mostra cada vegada més insuficient alhora de mostrar la complexitat dels reptes ambientals als quals ens enfrontem.

La natura no és un escenari estàtic sobre el qual es desenvolupa la història humana, sinó un actor dinàmic que coevoluciona amb les nostres societats.

La noció d’hiperobjecte, encunyada per Timothy Morton, ens convida a considerar entitats massives i duradores com el canvi climàtic o l’escalfament global, que escapen a les nostres escales de temps i espai.

Aquests ens, resultat de la interacció entre sistemes naturals i socials, desafien la nostra intuïció i ens obliguen a repensar el nostre vincle amb el planeta. Com podem comprendre i enfrontar problemes que transcendeixen les nostres vides individuals i col·lectives? Com podem construir una ètica ambiental que reconegui l'agència dels hiperobjectes i les seves implicacions per a les generacions futures?

La interconnexió entre natura i cultura es manifesta de manera evident en la crisi climàtica. La pèrdua de biodiversitat i la degradació dels ecosistemes són algunes de les conseqüències  de segles d'explotació, fruit de la  visió antropocèntrica que ha subestimat la importància dels ecosistemes.

Natura i artifici és un espai de reflexió a través de l'acció, fent ús del cos com a eina de transformació i diàleg.

Siguiente
Siguiente

membrana